Šrotovník na obilí : Vlastní výroba šrotu pro slepice

Chcete-li připravit vlastní kvalitní krmnou směs pro své slepice, ale nevíte, jak na to? Výroba vlastní krmné směsi je dosažitelná pro každého. Klíčem je správný poměr surovin, aby slepice dostaly všechny potřebné živiny a prosperovaly. Také je důležité mít k dispozici šrotovník na obilí, který vám pomůže připravit kvalitní šrot pro slepice. Jak na to? Přečtěte si dále!

srotak-na-obili

Správná strava je základem všeho, a to platí i pro vaše slepice. Stejně jako u lidí je vyvážená strava pro slepice klíčová. Krmení kvalitní a vyváženou směsí je důležité pro růst a prosperitu slepic, a odměnou vám budou pravidelná snůška vajec. Pokud z jakéhokoliv důvodu nechcete kupovat hotové krmné směsi pro slepice, můžete si vyrobit svoji vlastní směs doma. Využitím mlýnku na obilí či elektrického mlýnku můžete snadno zpracovat suroviny, a tím získat kvalitní šrot pro slepice. Výroba domácí směsi pro slepice není složitá, a navíc budete mít kontrolu nad tím, co vaše slepice jedí. To vše navíc s úsporou peněz. Jak tedy udělat šrot pro slepice? Rozhodně vám pomohou zařízení jako kladívkový šrotovník na obilí nebo elektrický mlýnek na obilí, které usnadní proces šrotování obilí.

 Jaké suroviny na přípravu šrotu použít? 

Pšenice: Pšenice je základním kamenem každé krmné směsi pro slepice, obsahuje přibližně 50 % celkového složení.

Kukuřičný šrot: Kukuřičný šrot je další důležitou energetickou složkou, která by měla tvořit přibližně 25 % směsi.

Bílkovinná složka: Bílkoviny jsou klíčové pro produkci vajec, a měly by tvořit zhruba 20 % krmné směsi. Sójové boby, hrách, vojtěškové úsušky, tvaroh a tvrdě uvařená vajíčka jsou bohatými zdroji bílkovin.

Vitaminová složka: Zbylých 5 % by měla tvořit vitaminová a minerální složka. Je důležité zajistit dostatečné množství vitamínů a minerálů pro zdraví slepic a jejich produkci vajec. Doporučuje se přidat minerálně-vitaminové krmivo pro nosnice, které obsahuje klíčové látky jako vápník, vitamíny skupiny B, D3, A, E, K3, Lysin, Methionin a další.

Jakmile máte suroviny připraveny, elektrický mlýnek na obilí, známý také jako šrotovník na obilí, vám pomůže je rychle a snadno přeměnit na požadovanou hrubost šrotu. Tato technika zvyšuje stravitelnost a využitelnost surovin pro vaše slepice. Navíc vám šrotovník na obilí umožňuje smíchat připravený šrot pro slepice a uložit ho v zásobníkovém barelu, což usnadňuje jeho přípravu a uchování. Pokud potřebujete poradit, jak vybrat ten nejlepší šrotovník na obilí, doporučujeme si přečíst tento článek. 

"Pokud použijete šrotovník na obilí k vytvoření kvalitního a výživného šrotu pro své slepice, budou vás odměňovat výbornými a výživnými vajíčky. Takže se pusťte do práce s chutí!"

 

 
SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY