Minerálně-vitamínové krmivo pro slepice

Chováte slepice, kachny, husy, perličky nebo jinou vodní či hrabavou drůbež a chcete ji zajistit dobrý zdravotní stav? Správně vyvážené krmivo s dostatkem vitaminů a minerálů je klíčem ke zdraví nosnic a k jejich dobré produkci vajec. V tomto článku se dozvíte, jak si zajistit úspěšný chov Vaší drůbeže a především, které krmné doplňky Vám pomohou zvýšit snášku a podpořit oplodněnost a líhnivost vajec.

FIDMIX pro nosnice blog

Proč doplňovat minerálně-vitamínové krmivo do krmné směsi pro slepice?

Běžné krmivo pro slepice neobsahuje dostatek některých látek, které ovlivňují zdraví slepic a kvalitu vajec.  Minerálně-vitaminové krmivo pomáhá celkově podporovat dobrý zdravotní stav slepic, hus, kačen či jiné drůbeže a přispívá k nutričnímu vyvážení krmné dávky s ohledem na potřebu živin. Takto vyvážené krmivo plné vitamínů a minerálů pomáhá zvyšovat snášku a podporuje oplodněnost a líhnivost vajec. Minerály a vitamíny pro slepice zvyšují imunitu drůbeže, proto je vhodné je přidávat do krmné směsi pro slepice jako prevenci proti onemocnění či při rekonvalescenci. Obsažené vitaminy a minerály pomáhají také proti ztrátě peří.

Z naší nabídky Vám můžeme doporučit kvalitní, zákazníky odzkoušené a doporučené minerálně-vitamínové krmivo pro nosnice značky FIDMIX. Minerální krmivo je vyráběno z kvalitních surovin v České republice a neobsahuje žádné geneticky modifikované suroviny.


Doporučení dávkování minerálního krmiva FIDMIX:

Minerálně vitaminové krmivo pro slepice se používá denně, rovnoměrně rozmíchané do běžné krmné dávky drůbeže. Na začátku a vrcholu snášky používejte vyšší doporučenou dávku, při poklesu snášky nižší doporučenou dávku krmiva FIDMIX viz tabulka níže. Jedna plná polévková lžíce obsahuje cca 30 g.

Doporučené dávkovánípro nosnice FIDMIX

 Jak jednotlivé obsažené vitaminy a minerály ovlivňují zdraví a snášku slepic?

  • Vápník je ve výživě drůbeže doslova životně důležitý. Hlavní roli hraje při tvorbě skořápek – pokud má slepice dostatek vápníků, bude snášet vajíčka s pevnou skořápkou. Vápník je také potřebný pro správnou funkci opěrné, nervové a svalové soustavy.
  • Vitamin D3 je nezbytný pro správné absorbování vápníků, a proto je taktéž zodpovědný za vytvoření silné skořápky. V létě ho drůbež získává ze slunečního záření, v zimě ho však je potřeba doplňovat pomocí krmných doplňků.
  • Vitamin A ovlivňuje především snášku. Při jeho nedostatku dochází k velkému poklesu hodnoty násadových vajec, snižuje se líhnivost a životaschopnost mláďat.
  • Vitamin E ovlivňuje především plodnost drůbeže a snášku.
  • Vitaminy skupiny B (B1, B2 B6, B12) ovlivňují činnost nervové soustavy, životaschopnost a metabolismus drůbeže, mají vliv na snůšku, vývoj embrya a líhnivost.

 

Další obsažené vitaminy a minerály: Fosfor, Sodík, Lysin, Methionin, Vitamin K3, Niacinamid, D-Pantothenan vápenatý, Kyselina listová, Cholin, DL-methionin, Železo, Mangan, Zinek, Měď, Jód, Selen


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY