Jak se bezpečně zbavit vosího hnízda

Objevují se na Vaší zahradě čím dál častěji vosy? Pak si zřejmě někde na Vašem pozemku vytvořily hnízdo. Pokud máte děti nebo jste sami alergici, je zapotřebí najít co nejrychleji řešení, jak zničit a odstranit toto vosí hnízdo. Co si budeme povídat, dostat žihadlo od vosy není opravdu nic příjemného, ba naopak je to někdy i život ohrožující. Nebudeme tedy otálet a jdeme si hned vysvětlit, jak svépomocí a přitom bezpečně zlikvidovat vosí hnízdo.

Jak se zbavit vosiho hnizda


Vyhledejte vosí hnízdo

Prvním krokem je rozhodně najít, odkud se vlastně vosy rojí. Typicky si vosy lepí svá hnízda na podhledy, stropy a převisy, kde jsou chráněny před deštěm. Vosí hnízdo však můžete najít i v dutinách stromů, ve ztrouchnivělém pařezu nebo v zemi.

Zvolte vhodný čas likvidace vosího hnízda

Pokud hledáte způsob, jak zlikvidovat vosí hnízdo, rozhodně se příliš neukvapujte. Jak se říká, ráno moudřejší večera a i při likvidaci vosího hnízda si raději počkejte na časné ráno. Právě v tuto dobu je likvidace vosích hnízd nejbezpečnější, jelikož vosy jsou ještě v hnízdě. To Vám zaručí, že zlikvidujete celou jejich populaci a navíc odpadá riziko, že na Vás zaútočí nějaké vracející se vosy do hnízda.

Bez ochranných pomůcek ani ránu

Další důležitou položkou v postupu, jak se zbavit vosího hnízda, jsou rozhodně ochranné pomůcky. Proti vosám je dobré se obléci od hlavy až po paty. Obujte si pevné boty, oblečte si kalhoty, bundu, rukavice, brýle a nezapomeňte také na ochranu krku a hlavy. 

Použijte účinný sprej na vosy

Klíčovým momentem je vybrat opravdu účinný přípravek proti vosám. Velmi osvědčená je pěna na vosy, kterou stříknete přímo do vosího hnízda. Sprej na vosy ve formě pěny se ve vosím hnízdě rovnoměrně rozšiřuje a znemožňuje vosám v odletu. Pěna na vosy tedy funguje okamžitě proti vosám v hnízdě a navíc zanechá na hnízdě vrstvu vosku s navázanou účinnou látkou. Vosy, které v době aplikace spreje nebyly v hnízdě, tedy uhynou hned jakmile přijdou do kontaktu s touto látkou.

Pokud hledáte způsob, jak se zbavit poletujících vos v domácnosti, pak je příhodnější pořídit si sprej proti vosám, který se  aplikuje přímo do ovzduší nebo na rámy oken. Sprej má po aplikaci taktéž téměř okamžitý účinek. Pokud dodržíte celý tento postup, pak Vás doma ani venku už žádná vosa obtěžovat nebude. K likvidaci vos však doporučujeme vždy přistupovat s respektem a především nepodcenit prevenci a přípravu.

  
SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY