Jak na mravence na zahradě i v bytě

Mravenci jsou obdivuhodní tvorové, ale pokud se dostanou na naši zahradu či do bytu, dokáží pěkně znepříjemnit život a je obtížné se jich zbavit. Nebudeme zde opakovat babské rady, jak se zbavit mravenců, ale naopak Vám řekneme, co na mravence opravdu funguje!

Jak na mravence


Mravenci na zahradě či v bytě se objevují nejvíce v letních měsících. Mravenci na zahradě škodí především tím, že roznášejí mšice, které produkují sladkou šťávu. Jelikož milují sladkou chuť, usazují se mravenci také rádi v kuchyni. Mravenci se tedy vyskytují především všude tam, kde najdou něco na zub. Od jednoho mravence k nám rázem zavítá celá kolonie a ta už dokáže natropit pěkné nepříjemnosti. Jak se ale proti mravencům bránit, co na mravence platí a jak se zbavit mravenců v bytě, na zahradě nebo ve skleníku?

Jak se zbavit mravencu rychle


Jak se zbavit mravenců

Pokud máte děti nebo zvířata bude pro Vás ideální volbou BIO křemelina. Použití křemeliny je také skvělý způsob, jak na mravence ve skleníku. Jedná se o 100% přírodní produkt. Křemelinu nasypete nebo nastříkáte všude tam, kde se mravenci vyskytují. Nezapomeňte na místa, kudy mravenci vstupují do domu. Křemelina působí na mravence tak, že jakmile s ní mravenec přijde do styku, naruší mu vrstvičku, která chrání tělo mravence. Křemelina poté pohlcuje vlhkost z těla mravence, tím ho dehydratuje a po nějakém čase ho doslova vysuší. Výhodou křemeliny také je, že působí dlouhodobě a neztrácí účinek ani po dešti. 

 K hubení lezoucího hmyzu 

BIO přípravek – 100% přírodní

Téměř okamžitý účinek

Dlouhodobý účinek i po dešti


Další variantou, jak se zbavit mravenců, je využít postřik nebo sprej na mravence. Z naší nabídky Vám můžeme doporučit Roztok s rozprašovačem k hubení mravenců DR.STÄHLER AMEISEN-EX SPRAY, 500 ml; sprej na mravence SCHOPF MR.KILL AEROSOL, 400 ml; nebo i
nsekticid ve spreji SCHOPF FINAL UNIVERSAL proti mravencům. Oba přípravky jsou připraveny ihned k použití a stačí je aplikovat na povrchy, úkryty a cestičky, kterými mravenci prochází. Mravenec, který následně přeleze přes ošetřenou plochu, uhyne. Po aplikaci je potřeba zajistit dobré větrání vnitřních prostor. Přípravky fungují téměř okamžitě a působí po dobu až 6 týdnů.

K hubení létajícího a lezoucího hmyzu

Jednoduchá aplikace

Téměř okamžitý účinek

Působí po dobu až 6 týdnů


Všechny naše přípravky proti mravencům jsou vyzkoušené a věříme, že když dodržíte postup při jejich aplikaci, mravenci v bytě, na zahradě ani ve skleníku už Vás dále nebudou trápit.