Jak funguje moderní infrazářič

Sháníte rychlý zdroj tepla? Potřebujete si přitopit ve své koupelně, nebo si chcete příjemně posedět na své terase i za chladnějších dní? Infrazářiče jsou pro Vás tím nejlepším řešením! Zajímá Vás jak infrazářiče fungují? Jaké benefity nám tyto moderní zařízení přináší a proč při výběru topidla upřednostnit právě je?  Pojďte s námi společně přijít infrazářičům na kloub!

infrazářič-do-textu-

Co jsou to infrazářiče?

Infrazářiče jsou moderní zařízení, které poskytují teplo pomocí infračerveného záření. Jedná se o inovativní způsob, který je pohodlný, zdravý, úsporný, ekologický a patří mezi ty  nejefektivnější. Díky své vysoké úspornosti se stal velmi oblíbeným pro využití jak v interiéru tak v exteriéru. Uplatnění tedy mají jako infrazářič do koupelny, do dílny nebo jako infrazářič na terasu či do pergoly.

Jak infrazářiče fungují?

Topná tyč v zařízení se zahřívá na vysokou teplotu, díky čemuž vyzařuje infračervené záření. Toto záření je nosičem energie a okamžitě  vytvoří rychlé teplo, které prohřeje vše, co má v dosahu. Infračervené záření přenáší teplo ve formě neviditelné topné vlny. Toto teplo pak dokáže nasměrovat přímo na Vás, respektive do místa, kde se nacházíte. Odpadá Vám pak nutnost vytápět celý prostor. Díky těmto funkcím dokáží i z dlouho nevytápěných a nehostinných míst, vytvářet místa příjemně útulná.

Pozitivní účinky infračerveného záření

Infračervené záření je stejně staré jako slunce a je součástí slunečního záření. Tuto technologii známe a používáme již dlouhou dobu a to zejména pro její blahodárné účinky na organismus. Infračervené záření prokazatelně zlepšuje zdravotní stav jejich uživatelů, a to jak po fyzické, tak duševní stránce. Infračervené světlo podporuje imunitu, uvolňuje svaly tam, kde jsou potřeba uvolnit, působí regeneračně a v neposlední řadě vlivem příjemného tepla a prohřátí těla působí antistresově. Navozuje pohodu a napomáhá tím k hlubší a intenzivnější relaxaci.

infra-zena-do-textu-na-blog

Proč při výběru topidla upřednostnit právě infrazářič?

Mezi hlavní a bezkonkurenční výhody oproti běžným topidlům patří zejména rapidní úspora elektrické energie a to až o 60% a zdravotně prospěšné účinky. Pokud tedy máte zájem snížit své výdaje a k tomu podpořit svoje zdraví, neváhejte, infrazářiče jsou pro Vás tou správnou volbou.


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY