Bazén pro psy aneb jak ochladit pejska

Mnoho domácích mazlíčků si užívá vodní aktivity stejně jako jejich majitelé, kteří s nimi chtějí sdílet svou lásku k vodě. Nicméně není rozumné nechat psa nebo jiného domácího mazlíčka skočit do bazénu na zahradě. V tomto článku se společně podíváme na to, jak ochladit pejska a jak vytvořit bezpečné a zábavné prostředí – bazén pro psy. Jak předcházet rizikům a jak maximalizovat radost ze společného času stráveného u bazénu se svými mazlíčky? Nechte se inspirovat užitečnými rady na bazének pro psy.

bazen_pro_psy_uvodni

Měl by pes plavat v chlorovaném bazénu?

Přestože si užíváte pravidelné koupačky ve vašem bazénu na zahradě, měli byste zvážit, zda-li je vhodný i na koupání psů. Chlor může dráždit citlivé oči nebo uši vašeho psa. Spolu s podrážděním jsou chlorové tablety toxické. Držte chlór a všechny ostatní chemikálie při koupání psů dál, psí bazének je nepotřebuje.

Skládací bazének a co brát v úvahu?

Bazén pro psy je vhodný pro psy malého až středního vzrůstu. Před nákupem bazénu nezapomeňte důkladně změřit svého psa, aby se mu přesun do bazénu a z něj pohodlně dařil. Psí bazény by měly být odolné vůči poškrábání, mít protiskluzové dno a stěny vyztužené MDF-deskami. Speciální plastový povrch psího bazénu by měl být odolný vůči škrábancům, díky čemuž může bazének pro psy vydržet déle.


Bazény pro psy a jejich benefity:

  • Fyzická aktivita: Vynikající cvičení pro psy, které posiluje jejich svaly a klouby bez přetěžování.
  • Ochlazení psa: Bazény pro psa  jako možnost ochladit se během horkých letních dní, což je zejména důležité pro psy s hustou srstí.
  • Zabavení a stimulace: Hraní ve vodě poskytuje psům mentální stimulaci a zábavu, což napomáhá zabavit jejich mysl a snížit úzkost.
  • Rehabilitace: Skládací bazény mohou být použity pro rehabilitaci psů po zranění nebo chirurgickém zákroku, protože voda poskytuje mírný odpor a podporuje pohyb.
  • Sociální interakce: Bazény mohou být místem pro sociální interakci mezi psy a jejich majiteli nebo jinými psy, což posiluje pouto mezi nimi.
  • Zlepšení zdraví kůže a srsti: Pravidelné koupání ve vodě může pomoci odstranit nečistoty a alergeny z kůže a srsti psů, což může vést k zlepšení zdraví kůže a lesku srsti.

 

psi-bazen-kerbl-text-02

První pomoc při přehřátí:

  • odpočinek na stinném a chladném místě
  • zajištění cirkulace vzduchu
  • vlhký ručník k chlazení tlapek, vnitřních stran stehen a břicha
  • voda k pití (ne studená)

  

Je třeba zdůraznit, že bazény pro psy nejenže poskytují skvělou možnost fyzické aktivity a zábavy, ale také slouží jako účinný prostředek pro ochlazení vašeho pejska v horkých letních dnech. Investice do psího bazénku nebo bazénu pro psy se tak stává nejen radostným zážitkem pro vašeho mazlíčka, ale také klíčovým prvkem péče o jeho zdraví a pohodu. Ať už jde o jednoduché osvěžení nebo fyzioterapii psů, bazének pro psy je skvělým doplňkem každého domácího prostředí. S pomocí bazénu můžete posílit vztah se svým pejskem, poskytnout mu potřebnou fyzickou aktivitu a zároveň mu zajistit příjemné a bezpečné prostředí pro koupání a zábavu.

 

SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY