Vyberte si s námi vhodnou králikárnu

Sháníte pro své malé chlupaté kamarády optimální bydlení? Králíkárna je pro králíky nejen místem, kde tráví většinu svého času, ale stává se i klíčovým faktorem pro jejich pohodu a zdraví. Co by měla kvalitní králíkárna splňovat, kde ji umístit a jak na její výběr? Všechny odpovědi najdete právě zde.

Kralikarna

Klíčové vlastnosti správné králíkárny:

  1. Bezpečí: Králík by měl ve svém obydlí pociťovat bezpečí. Králíkárna by měla poskytovat tmavý, útulný kout pro odpočinek a zároveň prosvětlenou část s pletivem, aby měl králík přehled o svém okolí.

  2. Klid: Králíci jsou citliví na hluk, proto vybírejte místo daleko od silnice a rušného prostředí. Nadbytek hluku může negativně ovlivnit zejména samice s mladými.

  3. Prostor: Králíkárna by měla poskytovat dostatek prostoru. Kotec by měl být dostatečně velký, aby se králík mohl postavit na zadní nohy, a délka klece by mu měla umožňovat tři skoky vpřed.

  4. Jednoduché čistění: Pro maximální pohodlí králíka by měla být králíkárna čistá a suchá. Výsuvný trusník usnadní čištění a udržení čistoty. Otevíratelná střecha je také výborným pomocníkem při údržbě.


Výběr venkovní králíkárny:

Při výběru králíkárny záleží na počtu králíků, dostupném prostoru a zahradních podmínkách. Jednopatrová králíkárna na nohách umožňuje snadnou obsluhu, ale je třeba dbát na stabilní postavení. Vícepatrové králíkárny jsou vhodné pro větší množství králíků, ale čištění může být náročnější. Králíkárny s výběhem nabízejí kombinaci výhod - králík může pobíhat venku a mít zároveň útulný prostor uvnitř.

Je výběh pro králíky nezbytný?

Ano, králíci potřebují denně až 3 hodiny volného pohybu venku. Králíkárna s výběhem je skvělou volbou, umožňuje králíkům pohyb a zároveň zajišťuje bezpečí. Při výběru vždy dbáme na dostatečnou výšku a ochranu před nepříznivými počasím. Přenosná ohrádka pro králíka je ideálním řešením, umožňuje snadný přesun do stínu během horkých letních dnů.

Šťastný chov králíků!

 
SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY