Odpuzovač krtků účinně ochrání Vaši zahradu

Pokud jste měli v hlavě myšlenku jak zlikvidovat krtka, rychle ji zažeňte pryč. Krtek je ze zákona chráněný, takže ho nesmíte zabít ani mu ublížit. Co ale můžete, je krtka ze své zahrady vypudit. Jako účinný způsob se v boji proti krtkům osvědčil odpuzovač krtků. Jaké jsou možnosti a jak nejlépe vybrat se dozvíte níže. 

ja-se-zbavit-krtka

Rozdělení odpuzovačů 

  • Odpuzovač krtků - pachovýpachový odpuzovač krtků funguje na základě balíčků obsahujících srst zvířat a dravců, která má svůj specifický zápach a tím zabraňuje krtkům vstoupit na daný pozemek.
  • Odpuzovač krtků - vibrační - Ultrazvukový vibrační odpuzovač je chytře vymyšlená věcička, prostřednictvím které jsou do země vysílány ultrazvukové signály s vibracemi na které je zvíře jako krtek velmi citlivé. Krtci neustále střídají aktivitu a spánek ve zhruba 4-hodinových blocích, ale jsou aktivní jak ve dne, tak v noci. Během dne, kdy dochází k pohybu na jejich teritoriu, krtci omezují svou aktivitu v reakci na vibrace, které vnímají. V noci jsou aktivnější, protože v tomto čase nikdo po zahradě nechodí a nepřerušuje je. Tento princip je proto  využíván vibračními plašiči krtků.

 

Můžete zvolit i past 

Pokud máte raději tradičnější způsoby a pokládáte si spíš otázku jak krtka chytit, než jak krtka vypudit, můžete zvolit past na krtka. Trubková past na krtky je ekologické zařízení, pro bezpečný odchyt krtků i hrabošů. Past se umísťuje pod zem, přímo do chodby krtka, kudy prochází. Krtkovi past nabídne cestu dovnitř, ovšem už jej nepustí ven, mechanizmus pasti funguje na zavíracím systému most a je vybavena praporkem, který se rozpohybuje ihned, jakmile se zvíře dostane dovnitř a vy budete okamžitě vědět, že Vaše mise byla úspěšná. Poté by jste ho měli přestěhovat na jiné zelené prostranství mimo zástavbu.

S problémem dlouho neotálejte 

Obecně platí, že pokud se na Vaší zahradě krtek objeví, jen tak rychle nezmizí, a proto je hloupost předpokládat, že se brzy od Vás posune třeba k sousedům. Čím rychleji začnete řešit jak se zbavit krtka na zahradě, tím méně škody Vám tento tvor stihne nadělat. Plašič krtků a odpuzovač krtků je cenově velmi dobře dostupný a je s nimi spokojena již stovky zahrádkářů, kterým se díky tomuto odpuzovači krtků podařilo uchránit svoji zahradu a úrodu. 

Věříme, že naše prověřené tipy jak se zbavit krtka Vám pomohou k vyřešení Vašeho problému a vy se opět budete moc radovat ze sklizně Vaší zahrady a z upraveného trávníků bez hromádek od krtka. 

 

 SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY