Význam infrazářiče pro optimální odchov zvířat


Péče o zvířata během chovu a odchovu vyžaduje zajistit optimální podmínky, které podporují jejich zdraví, růst a vývoj. Jedním z kritických faktorů pro dosažení tohoto cíle je udržení stabilní teploty v prostředí, kde se zvířata nacházejí. V tomto ohledu se infralampy a infrazářiče ukázaly jako neocenitelný nástroj pro dosažení optimálních podmínek chovu a odchovu zvířat.

sele-3


Klíčové výhody infralamp a infrazářičů v průběhu chovu a odchovu mláďat

Regulování teploty

Infralampy a infrazářiče nabízejí možnost pohodlně a přesně regulovat teplotu v prostoru, kde se mláďata nacházejí. Tím zajišťují stabilní a komfortní prostředí, což je klíčové pro zdravý růst a vývoj zvířat.

Podporuje růst a vývoj 

Díky infračervenému záření, které proniká hlouběji do těla zvířat, dochází k lepšímu výživě buněk, zvýšenému prokrvení a urychlení růstu. Infračervené záření navíc stimuluje imunitní systém, což zvířatům pomáhá zvyšovat jejich odolnost vůči nemocem.

Energeticky efektivní

Infralampy a infrazářiče jsou známé svou energetickou efektivitou ve srovnání s jinými způsoby vytápění. Infračervené záření je cíleno přímo na ohřev zvířat a okolního prostoru, což minimalizuje ztráty tepla a snižuje spotřebu energie. To je nejen ekonomicky výhodné, ale také příznivé pro životní prostředí.

INFRA LAMPA KURATA


Infrazářič nebo infralampa?  

Při výběru mezi infralampou a infrazářičem hrají roli hlavně rozměry chovu. Obecně platí, že infralampa je vhodná pro menší chovy, zatímco infrazářič je lepší volbou pro větší chovatelské provozy. Infralampa může být výborným řešením pro drobné chovy drůbeže, selat a jiných mláďat a může dokonce nahradit přirozenou kvočnu. Obsahuje vestavěnou výhřevnou žárovku, která vydává infračervené světlo. Naopak infrazářič je schopen ohřát až 200 mláďat a více, což ho činí ideální volbou pro větší chovatelské operace. Infrazářiče mohou být umístěny na stěně, stropě nebo být přenosné, což umožňuje flexibilitu při jejich použití.

Infrazářiče získávají v chovatelství stále větší popularitu a jejich oblíbenost mezi chovateli neustále roste. Pokud hledáte způsob, jak poskytnout vašim mláďatům potřebné teplo, podpořit jejich růst a zlepšit celkové podmínky chovu, infrazářiče jsou tím správným řešením. Díky své energetické efektivitě představují skvělou investici s rychlým návratem nákladů.

 
SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY